Produkter

Skötselråd

För att ditt ewa k design smycke ska ge dig glädje under många år, är det viktigt att ta hand om det på bästa möjliga sätt. Förvara den gärna i en ask eller påse när du inte använder det. Torka med en trasa efter varje användning för att avlägsna smink, fett, smuts osv. Ta smycken som innehåller ädelstenar till en juvelerare en gång om året för att kontrollera stenar och infattningar. Ta av dig dina smycken när du badar, diskar, utför trädgårdsarbete mm för att skydda dem från onödigt slitage. Undvik att sova med smycken, som också bidrar till onödigt slitage.

Ingen metall, inklusive guld och silver, tål salt eller klorerat vatten. Vitguld smycken är  galvaniserat med rodium, en vit ädelmetall, för att ge ytterligare lyster, som kan avklinga. Det yttre lagret kan förnyas genom att du tar ditt smycke till en guldsmed för att göra en ny plätering.

Pärlor bör torkas av efter användning, med en lätt fuktad trasa. För att försäkra sig om att de bibehåller sin lyster är det viktigt att de inte kommer i kontakt med ämnen som har en avfettande effekt, såsom parfym och diskmedel. Det är bäst att förvara pärlorna övertäckta (men undvik bomull då bomull har en uttorkande effekt).

Rengör dina smycken regelbundet och de kommer att behålla sitt utseende

Ewa k design använder nickelfritt 925 silver. Silver kan ibland mörkna, dvs oxideras. Detta kan bero på mineraler och salter utsöndrade av kroppen och kan avhjälpas med hjälp av en sk. silverduk som är impregnerad och avlägsnar oxidation skonsamt och ger silvret sin vackra färg tillbaka. Finns att köpa i välsorterade guldsmedsbutiker.

FRAKTFRITT

Alla ordrar levereras fraktfritt inom Sverige som rekomenderad post.

Facebook

Glöm inte och gå in och gilla ewakdesign på Facebook