Produkter

ewa k design

Smycka dig med omsorg
– Smycken är ett av de bästa sätten att uttrycka din personlighet och stil. De ska köpas med samma omsorg som du köper tavlor att hänga upp i ditt hem. Använd dem för att visa vem du är och vad du tycker om, säger Ewa Kjellin

Med smycken från ewa k design kan du vara säker på att ge rätt intryck och samtidigt få hög kvalitet som håller länge. Designen är ren, med tydlig skandinavisk touch. De välslipade stenarna är klara och fulla av lyster. Fattningarna är rejäla och hållbara.

– Diamanter ska glittra och sticka ut. Vi ser till att ligga på en hög nivå i kvalitet och de smycken vi erbjuder är verkligt prisvärda, förklarar Ewa.

Född in i branschen
Ewa vet vad hon talar om. Hon föddes i en familj med guldsmedstraditioner som sträcker sig fyra generationer bakåt och växte mer eller mindre upp i sin fars guldsmedsbutik. För att vidga vyerna arbetade hon sedan i Schweiz hos en erkänd juvelerare. Det gav än mer blodad tand och intresse för juveler. Ewa åkte vidare till Kalifornien och tog examen i gemmologi vid GIA, världens mest ansedda skola för gemmologer (experter på ädelstenar).

– Jag stormtrivdes där och fick verkligen lära mig mycket om diamanter och ädelstenar. Jag blev så biten att jag dessutom tog en annan, brittisk examen, också minns Ewa nu.

Hon inledde sin yrkeskarriär med att gradera diamanter vid ett stort labb i Kalifornien, där hon sedan även arbetade för en av de största amerikanska detaljisterna. I mitten av 80-talet återvände Ewa till Sverige med gedigen erfarenhet av diamantbranschen och läste till civilekonom på Göteborgs handelshögskola. I rollen som produktchef för klockor och guldsmedsprodukter hos Kronan/Ur & Penn-butikerna, fick hon därefter chansen att kombinera sitt kunnande inom både smycken och ekonomi.

Agent – och designer
Till slut drog Ewa nytta av sina leverantörskontakter för att ta chansen och starta egen agentur. Sedan 1991 är hon nordisk agent för några av världens största tillverkare av smycken.

De senaste åren har Ewa också börjat sälja egendesignade smycken under sitt eget varumärke Ewa K Design. Utöver hennes guldsmycken med diamanter och ädelstenar som säljs via olika guldsmedskedjor, finns nu även smycken i silver som du kan beställa hem direkt på denna sajt.

– En stark trend nu är armband. Ju fler man har att välja mellan desto bättre. Silver är inte så dyrt och ger alla möjligheter att kombinera olika färger, inte bara på stenar utan också med olika nyanser på silvret. Mina silversmycken tillverkas i Italien och blir gärna ett tufft, trendigt komplement till mer klassiska guldsmycken.

Ewa råder över huvud taget svenska kvinnor att tänka mer på hur de smyckar sig:

– Vi kan vara lite tråkiga och alltid ha samma saker på oss. Men smycken sänder ut signaler och är en viktig del av din look. Precis som du inte har samma kläder på dig när du ska på styrelsemöte som när du är ute och seglar, så ska du välja smycken noga efter tillfället. Och våga uttrycka dig, med smycken som håller hög kvalitet!

FRAKTFRITT

Alla ordrar levereras fraktfritt inom Sverige som rekomenderad post.

Facebook

Glöm inte och gå in och gilla ewakdesign på Facebook